batuk & selsema

assalamualaikum ibu2.. ibu2 semua pernah kena batuk2 tk masa pregnant.. ibu2 makan ubat (boleh share apa nama ubat nya) atau ada cara lain untuk baikkan batuk.. tq☺️

6 Các câu trả lời

Sy demam, selsema dan batuk baru2 ni.. Demam sy x leh mkn panadol, sbb sy alergic dgn pcm.. So sy just mndi air asam jawa dan mlm tu, sy tuam kepala dgn air asam jawa. Selsema sy mkn ubt yg kk bg.. Batuk pula, sy amalkn mkn buah naga.. Sehari sebiji sy mkn.. Sy amalkn tu ja.. Dengan izin Allah, batuk sy baik selepas seminggu lbih.. Kalau x, smpai terkencing2.

Macam saya, saya buat air halia madu suam. Saya minum air ni masa kena batuk tengah pregnant. Alhamdulillah okay. Saya pun ada Google yg halia ni sebenarnya bagus untuk atasi morning sickness.

Mcm sy jarang batuk. Tapi batuk suka datang tiba2. Apa yg ada dkt dapur, sy telan je. Sy minum pati delima gulsan. So kurang sikit. Ada org suggest madu. Pun okay jugak.

Saya makan ubat batuk kk. Pastu tak elok. Batuk berdarah pulak. Teruus pegi hospital. Then, hospital bagi ubat batuk dengan antibiotic. Alhamdulillah. Dah ok

Prnah saya batuk time preggy ... doctor bg saya ubat tp sya xminum sbb takut nnt ade efek pda baby

Ni kena jmpa Doctor ni.. Sbb Dr akn bg ubat yg ssuai utk ibu dgn kandungan umur2 trtntu..