Cramp perut seketika ketika orgasme

Assalamualaikum ibu2 dan bapa2 semua, isteri saya hamil 7 minggu, semasa kami bersama, jika isteri orgasme dan cramp perut kejap, normal kew? dan ada apa2 komplikasi tak pada baby untuk trimester pertama ni? #ParentToBe

11 Các câu trả lời

Waalaikumusalam.. Ni cuma pendapat saya dan pandangan sahaja berdasarkan pengalaman.. Saya bersama dengan suami dan orgasme akan mengalami cramp perut.. Diikuti dengan sedikit pendarahan. Lama lama yang sikit tu akan menyebabkan ia jadi banyak. Dan mengalami keguguran.. Dalam pemerhatian saya sudah 2 kali pregnant dan 2 kali juga keguguran. Nasihat saya, encik boleh bersama dengan isteri.. Tapi selepas itu, sila lah perhatikan atau monitor isteri encik agar tidak berlaku pendarahan atau cramp perut yang melampau. Jika ada pendarahan walaupun sikit, terus ke hospital. Jika tidak berlaku apa apa pada isteri encik. Maka, kandungan masih baik dan boleh teruskan seperti biasa.

Setiap orang tak sama en. Bagi org ni dia normal bg org tu dia tak normal, klau berlarutan lebih elok dapatkan nasihat pakar dulu. Penah baca, bila klimaks ni rahim akan mengecut jd maybe agak bahaya bg sesetengah wanita pregnant. Ada yg doktor sarankan stop sampai habis 3 bulan pertama. Ada yg okey saja. Pendek kata tertakluk pada kesihatan wanita tu sendiri. Jgn ikut kata org bab2 ni takut menyesal kemudian hari.

Tiada mslh utk brsama tp bergantung pd keadaan ibu dan janin.. Kalau janin masih awal lg sebaiknya kurangkan/elakkan bersama sb janin masih tak brpa kuat dan bole mnyebabkan mslh lain... Kalau cramp tiada bleeding rasanya masih ok lg kandungan tp utk kepastian bole consult dgn doc...

5y trước

Baik..terima kasih atas pandangan..✌

Boleh jga orgasme masa awal prgnant..tpi jgn kuat sngt..tkut ada ksan sma baby dan istri encik...tpi kalau pndpt sy..sbaiknya jgn la dulu..tunggu trimister kdua..sbab trimister prtama..masih awal dan muda lagi kndungan sist tu..

5y trước

Terima kasih atas pandangan..😉

Tkde apa . itu normal mmg akan rasa cramp . sy kerap bersama dr 5 mggu prgnt smpai skrg alhamdulillah takde ape . cuma jgn lasak sgt atau suami tekan perut .. buat doggy style lagi okay ☺

4y trước

Haah la. Saya first trimester memang xnak langsung sebab mcm dekat bahagian sulit tu xnak bekerja sama. Sakit dia tuhan je tahu. Dh masuk second trimester ni baru boleh bersama, tu pon xleh lasak. Tu pon, bergenang air mata tahan sakit 😑 kesian kat husband. Tapi, adoi hahahahah

Cramp tu biasa time tak pregnant pon. Cuma bila ad baby tu amek masa nk hilang. Kena relaks usap² perut. Mkn biskut minum air. Dh ok. Brdasarkan pngalaman sy la. Sy buat mcm tu. 6w

Pd pndngn sy,xde malh nk brsama tp jgm beri hentakan yg kuat sb di khuatiri bahaya....mksdnya slow motion aje ok...happy enjoy.....😂

Pglmn sa msa trimester prtma. Lepas orgasm.. rehat utk next round.

Kalau boleh elakkn sbb kandungan baru lg.

Elokny 3bln pertama rehat dulu..