payudara sakit dan bengkak

Assalamualaikum ibu2 dan bakal ibu2 sekalian.. Saya ingin bertanya pada yang sudah mengalaminya.. Saya sedang mengandung anak pertama.. Masuk 8bulan dah kandungan.. Sekarang saya mengalami sakit payudara sebelah kiri sahaja ??.. Rasa sakit dan bengkak.. Sentuh sikit pun sakit.. Apa lagi nak gerak jalan buat kerja rumah.. Ada tak ibu2 yang mengalaminya. Tau cara nak atasinyaa.. ??..terima kasih ya.

4 Các câu trả lời

Normal sis. Tp klu sakit sgt better g jmpa doc. Sy baru 9w tp dh start sakit² sblh kiri jgk. Tp sy mmg tiap² kali pregnant akn jd cmtu. Pakai bra yg bersesuan je sis, yg selesa x ketat & material de lembut.

Pertama kali mengalami sakit yg mcm ni. Sblm ni ada jgk.. Dlm 4 bln kndugn. Tpi tak sesakit yg sya rasa skrg ni.

Kalau sakit sangat sis kene g klinik, jumpa doktor. Sbb takut ada masalah lain.

Normal la tu