susu

Assalamualaikum.. Hye ,Nk tye.. Susu ap yg elok untuk kandungan ye?? Sementara nie sy minum HL, tpi searches gogle kate nye HL boleh jdy kencing manis.. Betul ke??

19 Các câu trả lời

HL mmg okey...tapi cuba baca balik kat kotak dye ada tulis xsesuai utk ibu mengandung...sebab ada kandungan gula tinggi...sis boleh try amek susu farm fresh yg low fat..penutup biru..doktor ada suggest sy minum susu 2...

I minum susu kambing in a way nak cuba elak baby kena jaundice time kluar nanti, kalau kena hopely x lame la mcm 2nd baby. I amik pil kalsium jugak sbb 1st & 2nd trimester x bleh consume susu😉

klu search google mcm2 boleh jd kencing manis🤭 sy minum anmum materna chocolate dr 5weeks smpai skrg 26 weeks. alhamdulillah xde gdm. cuma sy krgkn portion. dr 4sudu ke 2 sudu per gelas.

masa saya pregnant nurse prefer hl, susu yg lain gula tinggi mcm dutch lady tu semua

saya minum HL ok je sis.. ambik yg susu putih ada asid folic jgk walaupon tak byk..

HL boleh je minum tapi jangan yg berperisa. Kandungan gula tinggi. Minum yg plain je.

5y trước

Okay sama2 🤗

Susu HL ok tp minum yg plain sbb xde sugar..dlm susu HL pn ada asid folic.bagus

Frisomum...so far smua okay..xde gdm,xsmbelit,hb okay..dr awl smpai skrg 34w6d

Sya minum HL samada susu sje or perisa kurma jer mommy alhamdulillah OK jer

Susu tepung mostly gula tinggi. Kalau saya prefer pil kalsium je. Hehe.