Heartburn

Assalamualaikum.. Hai..sekarang sy tengah 1st pregnant 21weeks.. Setiap kali lepas makan, even makan sikit pun, mesti rasa pedih, tak selesa kat bahagian dada..rasa tak selesa tu membuatkan sy tak ada selera nak makan, tapi sy selalu lapar & perut masuk angin.. Mommies2 ada apa2 tips lain tak selain makan gaviscon?

1 Trả lời

Cuba kurangkan makanan berasid/pedas, makan small meals but frequent, lebihkn fibre/sayur buah.