Pintu Rahim Terbuka Masa 20weeks 5days

Assalamualaikum & Hai sis² semua . Saya skrg dkt GH masok ward . D sbbkan Pintu rahim saya dh terbuka 1CM semasa kelahiran masih 20weeks 5days . Ada yg sama mcm saya tak ? Kalau ada share lah tips .

7 Các câu trả lời

Sama kejadiannya macam sy, baru je berlaku pada 28.03.2023 sy telah melahirkan anak sy secara normal sebab tiba2 ada contraction dan laluan dah terbuka sehingga 2cm. Baby terus keluar mcm tu je walaupun sy tak push. Baby meninggal sbb premature 😭 Anak yg sy nanti2kan selama hampir 11tahun.. Allahuakbar.. Doc dah ambil segala sample, nnt bulan 6 baru boleh tgk result punca baby keluar awal

1y trước

Nurul Ainie : insyaAllah, amin YRA 🤲🏻🥺 sy masih berpantang skg ni sbb masih fobia, mungkin lps 3bulan baru nak cuba utk preggy lagi, kena turunkan berat bdn dulu. Terima kasih doakan sy, semoga doa yg baik2 berbalik pd awk sekeluarga 🤲🏻🥰

xde tips...kes gini biasanya doc akn ikat pangkal rahim..utk tampung berat kandungan....smpai usia kandungan matang baru doc buka...saya google psl shirodkar...kluar artikel dr doc imelda...start tu saya follow doc imelda balchin dkt fb..saya nyaris² jgk kena mcmni...bezanya pintu rahim saya xterbuka..tp doc mmg explain akn guna kaedah shirodkar (mcm cincin yg ikat pangkal rahim)...

2y trước

satu lagi..sis dh xboleh buat kerja yg lasak²..saya skrg dh masuk 21w4days...masih berjaga²...semoga kita semua diberi kemudahan dlm menjalani hari² bersama kandungan yg kita bwk..🫂

sbb kes ank sulung sy mnggal maybe sbb pintu rahim terbuka , pun masa 20mggu cukup dan ank mnggl. skrg mgbdung anak sec jumpa pakar tiap bulan utk cek rahim. risau berulang kembali. skrg sy dah 18mggu .

1y trước

owhhh..sye ank first 20mnggu jgk lahir .sbb air ktbn pch awal..huhuh..alhmdulillah nie ank scnd..dah 21mnggu..lega y amat dah melepasi 20mnggu y prtma..🤲🏻..semoga ank scnd kita nie baik2 & sht je shgga lahir .aaminn

macam mana puan dpt detect pintu rahim terbuka? ada rasa sakit ke area situ? sy sebelom nie pon pakar nk ikat sbb dua kali gugur..tp gugur di trimester satu dorg x buat..melainkan gugur di trimester kedua..

1y trước

Saya xtahu nak ckp mcm mana detect . Malam tu ok jer kencing apa semua tiba² ada lendir yg kluar so saya takut ada keputihan saya cuci bahagian dlm dan rasa dinding rahim serviks tu sllu keras tp malam saya cuci dia lembut and mcm ada terbukak saya sukat tgn saya 1CM .

sy pnh tbaca kes ni..gh akan buat proses ikat pintu rahim ..nk bsalin baru dibuka...xpa awak tggu doc advice..sy doakan urusan awak dipermudahkan..nti update ya

Mcm mana boleh detect puan? Smoga dpermudahkan semua urusan kita semua. Aaminn InsyaALLAH

mcmmana boleh berlaku.apa tanda awal