Perut baby kecik

Assalamualaikum hai semua nak tanya Ada sape2 ada pengalaman scan baby 34week doc kata perut baby kecik dari week nya. Saya risau sangat. Ni first pregnancy saya. Sekarang tengah tunggu appointment dari pihak hospital untuk scan balik. Tolong doa kan baby saya tak de effect apa2. Saya sangat mengharap kan baby ni hadir dalam hidup saya dan husband😔 #1stbaby #1stpregnnt

4 Các câu trả lời

irregular menses ke? kgmkinan ada ralat pda kiraan edd. pd yg regular period..bole follow lmp. pd yg tdk regular usia baby dlm kndungan kne ikot result scan jd kmgkinn week msih muda dr yg di ttpkn sbb tu size prut baby dgn size prut sptutnya xngam. sy pun ada kes bgini hritu. kbtulan sy check up dkt dua klinik. kkia dgn swsta sekali.. so mmg ada edd brbeza sbb swsta follow scan..kkia follow lmp. tp mse week 28 scan dkt kkia bby pnte prut kcik..so sy xplen la yg mgkin ada kaitan dgn irregular menses sy ni. so far skg ok dah. size prut bby ngam dgn size usia sptutnya.

Salam sis, jangan negative sis. Ikut je cakap doctor. Doctor takde cakap bikan petanda yang baik kan. Kalau negative and stress, terkene pada anak ye. Saya pun sama, doctor kata badan anak kecik, kene induce bersalin awal sebab takde improvement. Tapi doctor bagi tunggu lagi 2 minggu. Bila check takde risk so boleh tunggu lagi. alhamdulillah okay je dah due anak nak keluar sendiri sebelum sempat induce.

hai sis,samala kemarin jumpa doc scan ,doc ckp perut baby kecil dari week nya risau juga nie 35w kena bagi masa 2w klu baby kecil juga kena bersalin awal la nnti hmmm

semoga Allah swt permudahkn semua urusn kita aamiin