BARANG BABY

Assalamualaikum hai nak tanya, kalau nak beli baju baby utk new born nak ready berapa pcs ye? Kalau boleh tak nak membazir, InshaAllah dia dah naik umur 2 3 bulan baru nak ready baju besar ☺ Kalau mcm pampers and susu jenama apa ye yg elok?

2 Các câu trả lời

Baju new born (0-3bulan boleh pakai) beli la dalam 10+ helai. Beli lebih takpe. Campur2 baju siang malam.. bukan ape, baby awal² banyak kali muak ke terberak, terkencing kat baju/suar.. kdg² dlm sehari tukar baju byk kali.. takut mommy xlarat la nak basuh byk kali.. baju size besar jgn riso, kdg² sedara-mara dtg melawat mostly hadiahkan baju baby size besar. Pengalaman sy, sorg je bagi size newborn. . Newborn dulu sy beli huggies ultra/drypers (beli time expo murah), tebal tahi xtembus). Beli dalam 2-3pack. Sebab baby cepat tukar pampers. & Awal² ni jgn beli pet pet/huggies biru walopon murah kualiti de da xok.. . Susu fm xperlu beli lagi. Bagi susu badan dekat baby at least 6 bulan. Serius jimat duit. Antibodi baby pon kuat. Tak mudah jatuh sakit.

5y trước

Same² mommy.. takpe, kite same² blaja.. ♥️

Sis boleh cari baju 0-3m untuk baju tido, romper, nak beli baju 3-6m pon ok je nak beli so boleh pakai lama sikit. Tak perlu kot beli newborn punya. Baby mmg cepat sgt membesar. Pampers saya suggest huggies nb. Baby kerap berak kencing, so beli pack besar takpe.

5y trước

Sama sama ❤