Perut Dah Start Sakit Mengeras 5 Minit Sekali .

Assalamualaikum. Hai , Nak Tanya , 34w Normal Ke Dah Boleh Bersalin .? Atau Tak Cukup Bulan Lagi ye .?

14 Các câu trả lời

Dulu mase prgnant anak no 2 penah kene,perut kerap mengeras mase 2 lom ckup bulan,memag rase sakit mcm nk bsalin smpai suami bawak g spital igat nk bsalin.. sampai2 doc cek rupenye kncig kotor je n orag paggil kontraksi palsu so balik semule ke rumah 😅

kalau selalu mengeras kena check gerak baby.. skrg ni ramai sgt ibu yg bersalin x xukup bulan termasuklah sy.. sy bersalin baby 32weeks pd. 11.10.2019. skrg ni baby kena warded.. nerat baby 2.1 kg.. 😁

kalau dah ada tanda g hosp terus. jangan tunggu. at least kat hosp doc check jantung baby, scan baby dan check jalan. tak semestinya kn tunggu 40 w br nk bersalin. lain orng lain.

Waalaikumsalam. 34minggu premature. 37minggu baru cukup bulan. Tapi kalau bersalin sekarang, baby berat atas 2kg and baby sihat. Baby boleh discharge sekali dengan ibu.

Kalau 34 premature...kekdg ada org bersalin awal sis..mcm sy ritu 34week dh brsalin.. bby prem lahir bby berat 2.1kg tp lepas tu bby kne stay nicu selama 17hri

I baru bersalin 24 September baby 34 weeks 5 days berat 2.445kgs.. Tapi baby kena tahan wad 1 minggu sebab premature..

Xcukup bulan lg tu sis.. Klu 37 mgu keatas bru ckup bulan.. Tapi kalu dh selalu mengeras sis pegi je hospital

Wslm. 34week tu premature sis.. Ples refer doc bila perut kerap mengeras..

34w tak cukup bulan lagi sis. Premature. 37w baru dah cukup.

Prem baby. 36weeks bru ckup bulan. Pg hspital sis.