First Period Selepas Bersalin.. 🤔🤔🤔🤔

Assalamualaikum hai mommy² smue..... Selamat Hari Raya.. 💐 Sy nak tanya.. Sy bersalin 13/2/2023 secara czer (88 hari). Sy bukan bf. Semalam 10/5/2023 saya dh datang Period. Sy tak ambik perancangan keluarga... Dan.. Darah nifas saya kering cukup 60 Hari.. 💐 -Pertanyaan saya, normal tak period sy datang sekarang ..? -Berapa tempoh First Period Selepas Bersalin..? 💐 Please Yg arif tolong jawap soalan dan pertanyaan saya nie.......

6 Các câu trả lời

Normal,. Selepas hbis darah nifas, dlm sebulan lps tu dtg period selepas bersalin n period setiap bulan sbb sy pun bukan bf,. Bila x bf badan kita hasilkan hormon reproduktif sbb tu kita dtg period awal. Jika kita menyusu bdn kita akn hasilkan hormon prolaktin sbb tu period kita dtg lambat. Setiap org berbeza2.

Hi, waalaikumsalam. Jawapan untuk soalan Puan yang pertama, ya normal. Untuk soalan no 2 Puan boleh refer pada artikel di bawah ini untuk lebih pemahaman. 😊 Harap membantu https://www.whattoexpect.com/first-year/week-16/period.aspx

Sama dengan saya. Saya bersalin 2 Feb. Baby saya combo feeding bf dan formula. Darah nifas hari tu bersambung dengan darah period cukup 60 hari. Minggu lepas 5 May saya period. Semalam Khamis 11 May saya mandi wajib.

Normal if baby bf sis.

Normal awak

normal..