Trimester ketiga 34weeks

Assalamualaikum hai mommy.. nk tnye ada tak yg dah masuk trimester ketiga ni perut rasa pedih sngt kulit mcm tegang. Kalau terkena sesuatu rasa mcm nk koyak. Terasa kulit jadi nipis sngt. Kalau tgh masak tu berdiri then baby gerak rasa mcm nk terkoyak perut😅 alhamdulillah perut takde selulit semua bersih je. Perut pun tak brpe besar . Just nk tnye knp rasa perih dan pedih makin kerap

2 Các câu trả lời

masuk 34-35w memang perut makin cepat membesar, kadang kulit tak sempat nak stretch ikut rate perut tu membesar. sapu moisturiser makin kerap.

3mo trước

kena tengok ingredients dia. vit E oil boleh. kalau ada stretchmark cream pun boleh. aloe vera maybe the best kut kalau awak ada rasa pedih2, pedih tu basically rasa skin tu pecah.

normal tu