Adakah tremester ke 2 perlu banyak bergerak?

Assalamualaikum hai mommies. Sy nak tanya di tremester ke 2 (19 minggu)adakah ibu perlu banyak bergerak, untuk memudahkan waktu bersalin nanti. Tapi sy tak larat kalau duduk lama atau berdiri lama sebab darah sy rendah. Dah makan iberet baru okay sikit, tapi still rasa nak baring je sebab tak larat. Tak apa ke kalau kerap baring

1 Trả lời

boleh je nak kerap rehat pun. cuma disarankan berjalan beberapa kilometer setiap hari untuk kuatkan kaki dan biasakan bawa perut. kalau tak nnt dah trimester ketiga makin tak larat kalau asyik rehat

2y trước

okay terima kasih banyak 🤍