Hospital Bag

Assalamualaikum and hi everyone.. Saya nk tnye berkenaan dgn bag hospital..kalo kite bawak pyjama onesies/romper utk pakaikan dkt baby convenient x? Sbb tengok biasa mommies sediakan baju jenis 2 pieces..saya banyak beli baju jenis onesies, so risau xsesuai pula utk pakaikan dkt baby kt hosp..i mean leceh x bila nk tukar pampers tu?

10 Các câu trả lời

kalau swasta bawak baju utk pakai balik je. lepas bersalin n masa duk hosp bby dipakaikan baju yg hosp sediakan. kalau gov kne bawak baju sendiri... tanya je nurse sis dorang slalu prefer yg macam mana. sbb ada kata 2 piece. ada kata onesies yg lengan pendek tanpa seluar..mcm2 lah

Klu dkt kerajaan lebih baik sediakan jenis 2pcs tu, time bersalin nurse minta baju,pamper/napkin & bedung je.lepas bersalin pakar dtg nk cek baby payahla klu guna onesies, nk kluar hosp nti pun guard nak cek baby juga(biasa tgk jantina baby).so mudah guna baju 2pcs tu.

Xsurela..try bawak beberapa helai baju termasuk romper tu..tengok nurse akan amik yg mana untuk pakaikan bayi? Yg dia pakaikan bayi tu yg nurse rasa selesa keje dia. Masa saya beranak, nurse buatkan, settlekan bayi.

Klaw bleh bwk bju yg butang dpn jer @ pn yg simple² sis... Sbb senang nurse nk pkai kt bby pstu nnti doc nk check bby pn nnti senang buka... Ikut pngalamnn sy la..

5y trước

Ssme sis...😁

Baju butang depan lagi sesuai sebenarnya utk baby awal2 ni kalau kaylt hospital..nnti bila dah balik rmh bleh la start pakaikan romper tu🙂

5y trước

Hehe ok sis..thanks

Better 2pcs, sebab selalunya kat hospital nurse pakaikan baju je and pampers, lepas tu bedung.. senang doc nk check jugak

5y trước

Your welcome.. sbb sy baru je bersalin 12/9 hari tu.. berdasarkn pengalaman sy macam tu la..

Baju butang depan 😄 kalau rompers pun boleh tapi yg penting ada butang 🤗

5y trước

Ye lagipun kpla newborn ni lembut, susah nak masukkan baju 😄

Jap..saya beranak swasta. Xsure kerajaan mcmne situasi.

5y trước

Hahaha..kalau saya, saya saya suka pakaikan anak romper..bukan ke dekat hospital nurse akan amik semua beg baju baby, jadi masukkanla baju lebih dan pastikan 1 romper. Nurse yg pakaikan baju bayi, nti tgokla bayi pakai baju apa? Klu 2 pcs, mknanya tu yg nurse selesa.

Dri pgalaman sy.. Sy pnh letak onesis n bju yg 2pcs.. But nurse pkai kn yg 2pcs tu. Sy rase nurse prefer yg 2pcs tu sis.. Mybe yg tu mudah kn dia.. Smoga mbntu sis ❤️

boleh tahu tak mummy semua pakai baju mcm mana ya dkt hospital?

5y trước

Kalau gov, bwk bju blk je..