Bolehkah minum susu segar, mcm farm fresh, goodday dll semasa pantang?

Assalamualaikum dan Selamat Petang, saya ingin bertanya bolehkah saya minum susu segar dalam tempoh berpantang, untuk makluman hari ni, hari ke9 sy berpantang.

9 Các câu trả lời

boleh je minum susu segar baik untuk ibu menyusu, tp jgn minum yg sejuk, susu segar tu boleh letak dalam gelas dan gelas tu rendam dalam air panas, biarkan sekejap, dah agak suam2 blh lah minum ye

Susu segar ni selalunya sejukkan.... Klu sejuk jgn minum time pantang. Klu susu serbuk tu blh buat panas2 suam. Itu blh minum. No hal. Tp sy time pantang nnti, sy nk elak susu. Susu ni buat berat sy naik.

masa berpantang.. sy hari2 minum fresh milk yg simpan dalam peti..alhamdulillah ok.. sis cuba dulu minum sikit.. then tunggu.. kalau takde rasa sakit ke ape. boleh la minum.. lain org lain pantang nye

Waalaikumusslm... Blh jer, lagi2 farm fresh kurma... Sbb kurma blh menambahkn susu,insya Allah

Boleh tapi bukan sejuk ye

bleh sis.. minum la..

Boleh je sis

Boleh je