Bahaya Ke Cyst Semasa Hamil?

Assalamualaikum dan selamat malam Hari ada appointment dgn doktor scan baby.. Masa tengah scan tetiba doktor jmpa cyst.. Ada effect apa2 ka dekat baby nanti? Saya baru pregnant 2 bulan.

Bahaya Ke Cyst Semasa Hamil?
22 Các câu trả lời

Sy tak pernah tp dlm ahli klrga sy ad yg pernah alami ni , awal kndungan ada 2x repeat scan makin mmbesar ... tp kali ketiga scan dah xde , smpai bersalin dan anak dah 3 tahun pun xde cyst lagi dah ..

In shaa allah takde ape tu. Kalau lbh 5cm kena undergo operation. Tp x bahaya kan baby pun. Kalau x operate dan makin membesar tu lagi berisiko utk ibu dan baby. Doa byk2. Mudah2an baik saja 🌻

Sy dlu sblm preggy, doc detect ada cyst 3cm.lps tu sy buat rawatan bekam di bahagian perut.alhamdulillah bila g scan lg, doc terkejut cyst dh hilang n dpt detect sy hamil 2bln.alhamdulillah.

Cuba amalkan mkn peria katak.. masak buat lauk ape2. Sbb kakak ipar n biras sy pun ade cyst jugak mse preggy n amalkn mkn peria katak. Alhamdulillah, skrg cyst nyer dh kecut n hilang 😊

5y trước

Selain peria katak, Ada lagi x jenis sayuran yg boleh kecutkan cyst.

Ada yg hilang sendiri bila placenta terbentuk. Ada yg terus membesar. Jenis yg ni klo lebih 5cm, perlu dibuang. Operate yg jenis tebuk tu.

saya pun pregnant 2 bulan, doc cakap ada cyst . Doc cakap okay Takde apa apa masalah. If puan risau, refer balik ke doc ya.

Dulu masa sy mula2 tau prgnant masa tu baru 8mgu. Doc kata ada cyst. Skrg da 5bulan alhamdulillah smua ok cyst tu da xnmpk

Sy awal2 pregnt dulu ada cyst.. Bila baby dah mula besar dia akan hilang😊😊 dr ckp jangan risau klu cyst kecil je..

Cyst bawah 5cm tak bahaya. Saya dulu pun ada cyst awal pregnant. Rescan minggu ke14, cyst dah hilang

5y trước

Saya pon harap next scan dh xdak.. Mudah mudahan la

kalau cyst tak besar melebihi 5cm itu normal. jangan risau nnti cyst tu hilang sendiri.