berpuasa di bln ramadhan

assalamualaikum dan salam sejahtera..sy nk tnye pgalaman ibu mgandung berpuasa bln ramadhan di awal kehamilan dlm tempoh 7 ke 8 weeks usia kandungan..adakah digalakkan atau tiada masalah pada bayi dlm kandungan?

1 Trả lời

digalakkan dan tidak digalakkan ape ye puan? 😅

4y trước

haah lah, bru nampak dia sebut puasa, tdi xnampak..dh tua agaknya sy..haha.. ikut kemampuan bdan mommy ye, klu xde alaahan, dan rasa brtenaga boleh puasa, tapi klu ade alahan,muntah2 boleh dapatkan nasihat doc or kol kk yg brdekatan utk kepastian, yg pntg mommy kena jaga diri and beby.. :)