makan nenas

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua mommy Ada sesiapa tahu tak, pada usia kandungan berapa bulan boleh makan nenas?

15 Các câu trả lời

Anytimes should be ok je sis, tp jgn mkn yg muda mengkal. Kena mkn yg dh msk ranum. Tp tgok org jgk sis, sometimes de org yg xthn lps mkn je x lama misscariage, ada yg ok² je. But klu fikir logic akl, ajl maut jodoh pertemuan semua dh tertulis, if annythings happen it is because dh ketentuan allah and itu cuma penyebab. Just berpada² jgn berlebihan sis klu dh teringin sgt nk mkn. In sya allah xde benda. Semoga dipermudahkan sis ☺️

Ikut orang kot. Saya ok je makan third pregnancy ni.masa anak 1st kedua tu skema lagi. Anak ketiga ni bila makan ok pulak. And doktor pakar pun kata no prob. Alhamdulillah saya ok. Kalau sis teringin sgt makan sikit2 dulu yg dah masak la. Sy x pernah makan raw nenas masa ngandung ni. Kalau tak kena dgn badan x yah makan.

blh mkn asalkn nenas manis...sy masa 3bln mkn nenas,tp syukur jgak takde apa2..nenas manis x tajam,jgn nenas yg blm masak tu mmg tajam kalo rahim x kuat tkt lain jdinya...

Sy kandungan 2bulan makan nenas tak ada apa2 sampai skrg. Kalau tahu rahim sendiri jenis tak kuat jangan makan makanan yg jenis tajam.. Takut memudaratkan diri dan baby.

Saya tak tau ape hal saya keluar darah,terakhr saya minum ubat dr dokter ubat tahan muntah datang putih,makan orange dan nanas.malam saya keluar darah sikit

5y trước

7 week

Wsalam...sya sis mkn nenas msa kandungan 4bln sdh sis..tp ikt org la sis..lain org lain bdn kena ati2 juga sbb nenas ni tajam sis☺️☺️

sy makan masa umur 3 bulan ke atas..itu pun satu slice kecil..x byk..sbb byk dgr case nenas x baik utk kandungan..huhuhu..

8 bulan ke atas..tapi sy dulu langsung tak makan nenas sepanjang hamil. lagipun tak suka nenas sgt. takut pun ya nak makan

1. Pastikan makan nenas masak bukan nenas muda tau. 2. Nenas makan kalau blh time kandungan 7bulan keatas...

sya 2 bln..jngn sja klu buah nens yg msih kcil tu jngn mkn bkin gugr kndngn tu.