Anak tak naik berat badan

Assalamualaikum dan salam sejahtera mummy ii semua..selamat berpuasa..sy nk tanya susu fm apa yg boleh buat anak naik berat badan ye? Ank sy umur 9bulan tpi berat bru 6.7kg..timbang masa umur 6bulan berat dia 6.4kg..tinggi dia ok cuma berat je tk naik😭 doc cakap klau bulan depan berat dia tk naik juga sy kena tukar susu lain..tpi sy tktau susu apa yg elok..skarang ni sy bgi susu dupro langkah 1..terima kasih ye mummy ii sbb sudi tolong sy

2 Các câu trả lời

cuba susu lactogen sis.. tapi anak saya pun berat 11 bulan sampai setahun naik sikit je sebab dia kuat main.. anak sis dh 9 bulan kan? kerapkan bagi makan dan susu in sha allah berat dia naik..kerapkan bagi mkn makna saya 3 kali sehari dan lepas mkn setengah jam lepastu bg dia susu plak.. anak saya mkn tak kuat tapi dia kuat susu

9 bulan dah start makan kan Puan? Anak Puan makan okay?