Cadangan atasi eczema

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kami adalah new parents kepada puteri sulung yang berusia dua bulan. Baby kami ada mild eczema selepas check dengan doktor. Doktor beri ubat sapu tapi limited usage sebab mengandungi steroid. Lotion pun kami guna yang diberi oleh doktor. Kami dah tukar jenis sabun sebanyak 7 kali antaranya cetaphil, sebamed, johnson's baby, nivea baby, anakku. Sekarang guna Suu Balm baby. Tapi still naik merah di pipi. Ada cadangan daripada senior parents selain sabun dan lotion, cara terbaik untuk atasi/kurangkan eczema? Mungkin dari segi pemakanan, apa makanan biasa yang perlu ibu cuba elakkan? Terima kasih kepada yang sudi jawab. Moga kita semua diberkati. #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

2 Các câu trả lời

Mase sy pregnant ttbe naik eczema slepas bertahun hilang.. sb mase kecik sy ade eczema.. and same jgk jumpe pakar and try mcm2 lotion xmenjadi.. and sy ade try pakai aveeno eczema moisturizer yg tu mmg menjadi.. cume time pregnant xberkesan.. Hrtu sy try satu cream ni menjadi sy pakai eczema ade yg hilang and better.. then mase checkup sy tanye dr blh pakai ke.. then dr check ingredient die ckp blh je pakai.. sy tgk testimoni ramai parents bg anak kecik pakai.. mgkin en blh try.. and mntk pendapat dr dlu.. Sy beli di ig link bwh ni.. name cream ni snowwhitee treatment https://instagram.com/snowhitee.my?igshid=ZWQyN2ExYTkwZQ==

1y trước

Aveeno the best en.. bg sy en blh try aveeno dlu..

jgn mandikan pakai sabun. biar dulu sampai eczema hilang. lps tu bru beli sabun yg organic. cetaphill ke sebamed ke. mandi guna air bertapis. guna penapis udara dkt rumah. ltk kan berdekatan dgn tempat baby. habuk debu halus salah satu punca eczema makin naik. tempat tido dia kena kerap tukar kain alas ke sarung ke apa jela.

1y trước

Terima kasih atas cadangan. Kami dah cuba cetaphil dan sebamed tapi dua2 tak ok. Maybe boleh try cadangan mandi tanpa sabun dulu hingga kurang eczema. Terbaik 👍