ruam susu

assalamualaikum , boleh suggest tak mummy semua ubat/losyen utk hilangkan ruam susu dimuka ?

ruam susu
20 Các câu trả lời

klau pergi klinik, dpt ubt dri dktor utk sapuan nipis je kt muka. tapi xbole pkai lama. dh kering xbole pkai nti makin kering kulit. then sy spu aloe vera sma Ade Ori atau yg guardian pnye tu. sy sapu Ori, basuh dlu bersih ye aloevera tu. selain cara ni, bole try letak tepung ubi kayu ni petua atuk saya. sapu cm biase je xyah campur air. betul berkesan hilang ruam ni. tapi sapu tu jgn sampai baby lap kena mata pulak ye. hehe . serious boleh Cuba tepung ubi ni.

1y trước

Betul tepung ubi mmg bagus, anak sy bontot dia merah2 hilang terus, ruam 1 badan pun hilanh

Kering atau basah bintik tu? Kalau kering : cetaphol pro ad derma. Boleh beli yang travel kit cuba. Kalau basah guna sudocrem nak bg kecut kering sikit

2y trước

jenis kering sis . okay tq ❤

Klau kat kk/hsptl depa bg calamine lotion biasanya.. tp tgk la kulit baby jgk.. risau sensitif.. blh try beli kat farmasi jenama mcm sudocream ka

boleh cuba losyen snowwhite sis . memang banyak sngat dah feedback positive untuk baby2 yg ada masalah ruam & gatal . saya ade jual

Sebamed lotion.. Recommended sebab anak saya pun pernah kene ruam susu guna sebamed lotion kulit dia jadi bersih Dan lembut je

2y trước

betol..

sian nye diaaa... puan try pakai lotion sebamed..anak sy pn de ruam susu, sy pakai tu elok dh kulit dia..licin 😍

Baby saya pun ada ruam kat muka. Saya pakai calamine lotion (malam). Siang sapu mustela lotion / burts bee ointment.

2y trước

dekat shoppee ada jual awak kalau mustela lotion. kalau nk pakai cpt mgkin boleh cuba cri dkt kedai brgn baby. macam tatih, manjaku

Saya guna minyak Vco tapi berangin sikit anak syg pakai Allhamdullilla tak sampai seminggu hilang

saya bagitahu KK anak ada ruam susu. KK bagi calamine lotion. sapu² 1-2 hari je hilang ruam semua

Bedak sejukk pon bagus. Anak sy dlu teruk jgk, tepek bedak sejuk tros hilang xmuncul2 dah hahaha

2y trước

Aah bedakk pon elok utk gele gata