Bersalin swasta or gov ?

Assalamualaikum, boleh share pengalaman masing2 bersalin kat swasta & kerajaan ? Kalau swasta, KPJ or pantai hospital better? Thanks ❤️❤️❤️

15 Các câu trả lời

sya pernah amik dua2..swasta n gov..dua2 ok.swasta plak mana2 pon ok..pilih je 1 bilik 1..n husband boleh teman 24hrs.siap ada blanket n sofa seat yg boleh buat tido tu.selesa laa utk penjaga.gov plak.masa bersalin waktu pkp.agak sukar husband nk teman.ketat rules waktu tu.gov waktu tu dpt 4katil 1 bilik n sebelah restroom.selesa juga.cuma beza pd penjaga la.xdpt teman n xdpt keselesaan mcm swasta waktu nk teman.gov ada class penyusuan.n penjagaan waktu berpantang.so pd saya...dua2 selesa.ikut keperluan n keutamaan.

Swasta tak pernah.. tp gov pernah dia hosp Ampang & Hospital banting.. Hosp Ampang, nurse di ward antenatal & nicu sangat bagus.. tp di ward paediatric is the worst.. Di hospital banting, even hospital daerah, tak berapa moden, takda kelengkapan hebat, yg ni paling bagus sangat sangat layanan .. baik di ward ibu, sampai ke ward paediatric mmg sangat bagus.. Kita taknak pun layanan ala ala madam besar, tp berbudi bahasa bila kita ni bertanya..

Saya xde pengalaman tp akan bersalin swasta bulan nov ni. Saya pilih KPJ sbab kat sabah xbnyak spital swasta. And amik single bedroom. Suami pun blh teman 24 jam. Dah sepakat dngan doctor juga nak bagi experience suami yg sambut baby sendiri and potong tali pusat nnt dlam labor room. Untuk keselesaan better go for private more better la.

11mo trước

Kalau normal xde komplikasi dlam 3-3.5k .. kalau operate dlam 6k above

sye bsalin kt swasta tp bkn KPJ/Pantai.. For me ok.. selesa.. amek bilik 1 katil sorg, hsband bley teman 24 jam.. nurse & Dr pun ok baik je.. Dr kt hospital tu pun sume pmpn except klu czer Dr laki.. Bg sye, yg palg pentg hsband dpt teman 24 jam, yg lain2 sye x kisah sgt yela 1st tyme kn.. so mengade lebih..

11mo trước

haah.. nk bwk extra pn xpe..

waalaikummsllm, pd pndpt sy kalau sis mampu better pergilah swasta. Mcm sy kerajaan je sis hehe

11mo trước

Layanan nurse & doc kt gov hosp ni bergantung pada rezeki sis. Kita tak boleh jangka & nk complain lelebih pun susah sebab faham2 lah subsidi kerajaan. Sebab tu time pregnant ni selain doa mommy & baby selamat, doa juga dpt doktor nurse baik2.