Hyperthyroid boleh bersalin swasta tak?

Hi, kalau ada hyperthyroid atau hypertension, boleh ke check up and bersalin di hospital swasta? Ke mmg kena gov ja?..kalau boleh swasta, andorra or kpj accept ke?#firstbaby #ingintahu

4 Các câu trả lời

Tak pasti, cumanya kalau ada apa apa complication mmg most of the time swasta terus tolak to gov. My kes ketuban cukup2 makan (11cm) terus swasta reject, gov pulak tk kisah pun sbb belum tahap bahaya kata diorg.

Maaf tak menjawab soalan. Tapi nak tanya apa effect pd mami n baby ya kalau ada thyroid? Baru2 ni check up berat turun n doc suruh ambik darah nak cek ada thyroid ke tak. Risau sgt. Result belum keluar.

hi saya dah bersalin lama dah..and ye swasta accept ja kalau dari awal dah check up dekat situ...kes sya ada hypertension, gdm and tachychardia...bersalin di andorra secara normal..

maaf puan sy kurang psti ttg ini..mg dpmudahkan segalanya..aamiin