Alahan

Assalamualaikum . Biasa alahan sampai brpe bulan ye ?

24 Các câu trả lời
Chuyên gia

Salam sejahtera puan. Untuk makluman anda, gejala alahan bagi wanita hamil berbeza-beza bagi setiap wanita. malah, setiap kehamilan yang dialami oleh seorang wanita juga berbeza. Kebiasanyaa gejala alahan bermula pada trimester pertama dan akan beransur kurang menjelang bulan ke 5 atau apabila hampir memasuki trimester ke 3. Namun terdapat wanita yang mengalami alahan yang lebih panjang atau langsung tidak mengalami alahan ini. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Tak semua orang sama . Sampai sekarang saya alah , macam bau tak boleh , mesti nak muntah loya . Bau suami je boleh terima . Yang peliknya suami pun kena alah sekali hehe 🤭Bagi saya alahan ni nikmat yang Allah bagi untuk ibu hamil . Alhamdulillah . #20₩ #1st baby

lain org lain jangka masa alahan ..ad yg skjp ad yg lama ..ad yg dah xalahan ,tp nk bsalin kena semula ..sy alhamdulillah ank first awl2 bulan je alahan ..second preggy ni pn awl2 jee ..

Wslm. Atas diri masing2 kot.. sy lu dalam sbln lebih kot. Last2 kena masuk 7 botol tdo wad 3 hari 2 mlm. Tkpe laaa janji lepas tu alhamdulillah okey sapa la skrg 33 week 1 day dh😌

Lain org lain pengalaman masa prgnt ne..sy awal2 alahan teruk.susah masuk makan..muntah2..x tahan bau masak2..tp alhamdullilah masuk bulan ke4 ke5 ok da..semua bole masuk..😍

Waalaikumsalam..Kkdang trimester pertama jee..ada yg smpai tmster ke2..x tntu lain2 dia pnya alahan ni x smua org sama..kena sabar dan tabah jer mnghadapi alahan mngandung ni..

Wasalam...anak sulung girl full sampai dah kluar baby umur 2bln pun masih mabuk lg🤣🤣...Alhamdulillah yg kedua ni sampai 4bln je...inshaAllah baby boy😘

Wslm... setiap org tak sama tmpoh alahan nya.. bertuah lah kalau xda alahan lnsung, makcik dlu 4bln ptama tu mmng xleh mkn n xlarat nk bgun, asyik muntah jer

Wasalam..slalu nya masuk 2nd trimester xde alahan..tgok org jugak..mcm saya,minggu2 awal je time 1st trimester,xsampai 12week dah ok...

Depend pada org tu sebab setiap orang lain2. Tapi kebanyakkannya bila masuk trimester kedua alahan akan berkurangan atau terus hilang