Baby boy sunat awal

Assalamualaikum auntie² semua... Aryan nak cerita perjalanan Aryan masa shunat...Aryan dah sunat masa usia Aryan 68hari pada 2/3/2023....sakit sekejap je...hari kedua Aryan dah xnangis² dah....Aryan dah boleh gelak²🤭... Cuma Aryan xboleh pakai seluar..pampers Aryan pun umi pakaikan saiz besar sikit supaya Aryan xrasa sakit...luka Aryan cepat sembuh.. 8/3 Aryan dah boleh pakai seluar..pampers pun umi dah tukar semula saiz S...Aryan dah jadi anak teruna..abah Aryan pun terkejut...last abah jumpa Aryan masa Aryan 1bulan..skrg abah xsempat balik lagi jumpa Aryan..tahu² Aryan dah shunat😝😝... Ada tak dekat sini mommy² yg sunat kan baby dalam usia macam Aryan??? Kita tukar² la cerita..🤭🤭

Baby boy sunat awal
6 Các câu trả lời

anak2 i, yg 1st gegel. then lain2 tu 5 boy semua. anak i start no 3,4,5,6 tu semua sunat masa umur sehari. maksudnya kalau hari ni i bersalin, esoknya doktor bawak p sunat kejap. then hantar wad balik. proses sunat dlm 5 minit je kata doktor. sbb baby sangat senang. takde gerak2 sangat. my asben siap rekod video lagi. hihi. uh doktor guna jenis lazer. dalam 3-4 hari dah baik sepenuhnya. bebird dia cantik elok sampai skg ni. kata org yg kalau sunat masa kecik nti besar kena sunat lg sekali tu xbetul sama sekali. btw, i sunat kat kpj damansara dengan doktor razak. anak i yg no 2 tu xsunat masa baby sbb masa tu i tatau lagi pasal ni. lagipun masa tu bersalin hospital lain. skg ni rasa lega sangat sbb anak2 jantan i semua dh sunat. yg no 2 tu sunat masa join majlis khatan kat masjid siap ada bomba siram2 air. masa tu dia darjah 3. i tgk dia sunat tu pun ngeri. nasib baik dia sorang je. cukup la. nasib lain2 tu dah setel masa kecik2 lagi.

alhamdulillah tahniah puan, ank Sy 3boy, 2sj sempat sunat umur genap sebulan, sebelom start meniarap..yg sulobg xsempat sunat Mase bayi, sbbnya langsung Tak igt🤣, umur 7tahun baru disunatkan, lg kesian Mase nak jaga dlm pantg, nak cuci nk gerak xbole, mcm2 pergerakan ank usia 7tahun yg tgh aktif Tak bole buat.. alhamdulillah Ade 2 pengalaman urus ank sunat, semasa bayi dn dh besar, lg mudah urus semasa bayi, baby tido je, seminggu sihat.. alhamdulillah..tahniah puan hehe

mashaAllah..tahniah aryan dh masuk jawi hehe..inshaAllah anak sy pn nnti nak sunat awal..;) tp terfikir juga..ada potensi ke kulit tumbuh semula masa bsar? once dah sunat, dah xyah risau kan?pnh tbaca...kalau sunat time baby, baby nya tu kecil lgi..ada yg tumbuh balik..tp.xtau kesahihannya....inshaAllah sy jga plan nk sunatkan anak lebih awal ..

2y trước

Terima kasih....sya sblom sunatkan anak pun...sya bnyak membaca dulu,tanya org yg dah pernah sunatkan anak dorang...masa dah masuk dlm bilik rawatan,sblom Dr mulakan prosedur...sya pun tanya dulu...Alhamdulillah sblom selesainya proses ni..org² sekeliling saya bnyak yg setuju nk sunatkan anak...In shaa Allah semua baik²..klau nak fikir negatif sebab masih bayi pun...ada jugak kes dulu tahun bila xtau yg Dr salah sunat kanak² 10tahun tu.....

sy nak sunat anak time baby ni, tapi family pulak tak bagi sebab katanya kecik lagi. pastu nanti bila dia besar, kesian pulak kalau dia tak dapat pengalaman sunat ramai ramai dengan sepupu/kawan. jadinya sy dengan husb tunggu jela anak besar nanti baru sunat. btw tahniah mommy dan goodjob Aryan 😘

alhamdulillah. tahniah puan.

Syukur