Bayi Underweight ?

Assalamualaikum, anak saya 3 bulan 24 hari, last checkup sebulan lepas berat dia 4.5 kg , nurse bgthu berat dia atas pagar je, tau tak macam mana nak naikkan berat bayi ? Anak saya fully bf , dia mmg tak suka minum susu fm , mesti dia sembur keluar balik , susu saya pun kdg tak banyak , mcm cara dah buat utk banyakkan susu , dia pun nampak slalu tak kenyang, kdg saya paksa jugak anak saya minum susu fm tu , sehari sekali , mak mertua suggest bagi bubur atau nestum 😅 saya dah pelik dah sbb 6 bulan bru bole makan, katanya anak2 dia dlu 3 bulan dh bg bubur , itu yang semua sihat2 je badan. Tapi saya takut nak bagi sbb awal lagi … Anyway anak saya lahir berat 2.3kg je (37w) Normal ke berat dia yg sekarang ni ? Please help ! #firstmom #pleasehelp #anakkurangberat

13 Các câu trả lời

rasanya normal kalau direct bf berat baby turun naik .. janganlah sis bagi makan anak masih bawah 6bulan tak payah ikut cakap orang ..

Baby sy masa lahir berat dia 2.02kg je..last c/up masa 5 bulan alhamdulillah dh 6.6kg. Sy just kerapkan bg susu badan je dkt baby.

Najis anak warna apa sis?

2y trước

Najis colour kuning mustard , tak cair sgt tak keras sgt mcm normal tu , kerap jugak dia berak , sehari tu sekali banyak , kalau sikit2 dlm 2 kali sehari