Pregnant 11weeks..

Assalamualaikum ..ade tak sama mcm saya.. pregnant 11weeks...n ade kuar darah sikit2....xbnyak macm haid..cuma sikit2....ade org ckp itu darah tukar buln btol ke?..check doktor takde tnda bleeding.....risau saya sebb ank sulong..ke saya salah mkn atau kerja berat..atau sebaliknya ... boleh sarangkn ape2 tak..#firstbaby .

2 Các câu trả lời

Waalaikumussalam, tak sure la sis. Sbb badan ibu lain lain, ada setengah mcm sis tapi rahim dia kuat baby takde apa apa, kalau jadi camtu maybe sbb banyak buat kerja and kurang rehat. Waktu ni sis kne banyakkan rehat, saya dlu asyik baring je alhamdulillah suami faham sbb tgh pregnant ank sulung smua kje rumah dia buat, alhamdulillah skrg dah 16 weeks. makanan pon hati hati ye sis, jgn makan bnda tajam kalau boleh maggi jgn kerap mkn ye sbb boleh tumpah darah, mcm kwan saya jadi mcm tu la

pernah kena. doc pun cek faraj, tiada pendarahan, tp banyak keputihan. So, doc anggap keputihan tu banyak sangat dan bertukar warna. dan doc prescribed vaginal tablet kat saya dan doc dah ambil sampel keputihan utk analisis. Saya kena 2x dan berlaku masa saya terlalu penat. Jadi banyakkan rehat