Anak Mula Bercakap

Assalamualaikum.. Ada x anak mommies yg umur da 1 tahun 9 bulan tapi still belum pndai bercakap? Maksudnye buat ayat atau menjawab persoalan..

2 Các câu trả lời

Anak sy 2y , dia pndai ckp mumy dady baby momom nenen , yg lain2 x brpa nak ckp, kdg2 ckp hujung je, kita hari2 nak kena bckp dgn dia , lama2 dia akan ikut, kdg2 baby ni lambat sikit bckp tp kita kena rangsang prckpan dia , think positive je, lama2 dia pndai tu

5y trước

Sama2

Kena selalu bersembang . Cakap dengan dia sebutir2 perkataan . Mulut tu kena over sikit bagi dia senang ikut . Kalau malam cuba bacakan dia buku cerita . Dia kena banyak serap perkataan dulu baru dia boleh mula bercakap .

5y trước

Tu la.. Ok baik.. Tq sis 😊