berak berdarah

assalamualaikum . ada tak ibu² yg pregnant pernah buang air besar tiba² keluar darah ? tapi tak rasa sakit pun . boleh tau sebab apa erk ? bahaya tak ? 😦#SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu #Sharing_dong_Bund #bantusharing

2 Các câu trả lời

Ada sis, semasa 16 minggu. Tiba2 je ada darah. Dr kata hemmorhoid yang mungkin sebab constipation juga. Katanya memang ramai wanita hamil akan kena, selalunya tak perlu risau. Cuba makan fiber lebih, sis.

boleh jadi ada buasir, atau ada luka kat dubur. kalau serius, mungkin ada luka dari dalam usus.