susu

Assalamualaikomm. Nak tanye susu brand ape bg berat baby naik yr. Ank sy mse lahir dgn skng sikit je tambah beratnye,.

6 Các câu trả lời

Wslm sis. Bagi saya tak perlu kot pilih jenama susu. Terpulang kepada sis mcm mana susukan baby. Anak saya dulu lahir 2.4 kg je. Kecil je tau. Start 2 bulan saya bg susu lactogen sampai la umur 1 tahun 3 bulan. Lepas tu saya tukar susu dugro sebab baby dah besar dan susu lactogen mahal. Setin yg isi 1.8 kg RM67.70. Dalam sebulan anak saya minum 4 tin susu. Sis bg baby susu setiap 2 jam sekali dlm masa 24 jam. Maknanya sehari minum susu 12 x. Tapi kalau baby umur 2 -6 bulan bagi susu 2 -4 oz. Start 6 bulan- 1 tahun bagi susu 4 jam sekali sebab baby dh mula makan solid food. Anak saya tak pernah kurang berat badan dari lahir sampai la sekarang. Even anak demam tak nak makan pun berat anak saya still maintain lg. Sekarang anak saya da nak masuk 5 tahun berat dia 27 kg.

5y trước

Ye sis. Anak saya minum susu lactogen. Tak apa berat anak sis tak byk naik,yg penting nurse kata ok. Berat anak sesuai dgn umur. Sis kena bg jadual menyusu utk anak sis. A Saya dulu start 6 bulan-1 tahun saya bg anak minum susu setiap 4 jam sekali. Sukatan dlm 6 - 7 oz mcm tu la. Makin anak besar, sis adjust la masa dan sukatan susu. Sebab anak dah mula makan solid food.

sy skrg bagi baby lactogen .. berat ok jg naik .. lahir 2.7kg.. before nih timbang 2 month lebi 5kg lebih.. besok baru timbang genap 3m

5y trước

Ouh yke sy lahir 2.54 skng 2 bln 4kg je doc kate kne lbih skit

cuba susu lactogen sbb hospital tmpat sy bsalin guna susu lactogen bg pada baby yg ibu belum ada susu bdn lg.

Cuba berikan susu kambing..

Sy bagi dutch baby...

4y trước

skng ank dh stahun. still mnum dutch baby tp berat still gitu. naik sikit je.

Dugro