pergerakan baby

assalamualaikom sy nak tanye normal sy pregnant 22 minggu 6 hari.. slalu nye sy rase pergerakan baby 5/6 kali sehari tp hari ni baby kurang gerak mcm 2/3 kali je.. normal ke? risau pun ade.. ade sape sape tak berpegalaman mcm ni..

1 Trả lời

Kalau ibu terlalu byk melakukan aktiviti @ ibu tu sendiri penat peratus utk baby bergerak tu mmg akn berkurangan.. Kalo ibu stress pun baby dlm perut bole kurang gerak

5y trước

Xjugak sis, ank ptame dulu mula2 rase dy gerak 16w, ank no2 ngn no3 tu 18w baru rase dy gerak yg no4 ne awl sikit, 14w da rase gerak, tp compare ank 1 - 3, yg 1 plng lame dlm LB dkt 12jam baru dy nk keluar mgkin sbb sy keluar tanda darah tu yg lmbt sgt nak keluar lg pulak ank 1st nak teran pun xpandai, yela baru ptame kali nk beranak smua serba xtau siap angkat punggung last2 kene gunting panjang.. Seksa sgt rase