Tip cepat bersalin

Assalamualaiakum..harini genap 40 minggu,tapi tanda2 nak bersalin tu tak ada..bole bagi tip tak macamnmana nak cepat bersalin?risau sangat

6 Các câu trả lời

Kita ni badan tak sama... Saya pon anak 1st overdue... Macam2 buat... At last emergency czer... Anak no.2 pon czer... Pastu baru doktor bagitau saya ni memang jenis susah bersalin... Anak buah saya pecah ketuban dirumah, sampai hospital terus bersalin... Macamana pon cara bersalin kita banyak berdoa semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga ibu & baby selamat & sihat... Semoga segala urusan sis dipermudahkan yaaa....

nak bgi tips pon... sye xberjaya dgn tips2 tu... contoh kerap berjalan, jalan itik, buat squat tepi katil, macam2 laaa bukaan still sama gak.... induce pon bukaan sama gak 3cm, after 12jam.. nadi baby slow trus emergncy czer.. law baby ok mybe kene berjam2 lagi tgu bukaan haaaa

5y trước

sye doakan semoga sis dipermudahkan... insyaallah selamat ibu n anak.. sihat semuanya

Sebenarnya due ni tak perlu risau sangat sebab kalau dekat negara org putih dorang biarkan awak orverdue sampai 1bulan...kat malaysia aku tak tau la kenapa dorang suka induce2 walaupun tiada risk. Panjang pendek cerita..sis jangan risau...saya doakan awak esok bersalin😉

5y trước

Xpe ka overdue sampai sebulan? Baby mkn berak ke?

Sama lah. Saya harini cukup 40w tapi takda tanda lagi 😣 doktor bagi sampai 4/11 untuk serah diri..

5y trước

Kan..haih risau sgt😣

Try minum minyak kelapa dara sis biasa menjadi utk cepatkan bukaan dan mudahkan proses bersalin

5y trước

Ouh yeke..hehe..baik2..tq ye sis

Cuba minum air 100plus ... Kak sy dluu minum air tuu ,,berkesan dgn diaa ...

2y trước

minum time bila ye?