35 weeks 5 day

Assalamuaikum momy2 semua Sy nk tnya momy2 dlam nie Ad xpenah alami sakit kt bahagian ats perut tu...rasa mcm luka ..pedih2 Tapi xlukaa pon...bila berbaring baru lega skit Klu berdiri sakit? #bbyfrist# #35weeks5day

35 weeks 5 day
34 Các câu trả lời

normal h tnya doktr .. doktr kta gastrik..cuba elakn mkn pedas..mknn bermnyak..mkn kerap tp dlm kuantiti yg sedkit .. sebb bila pert kosong atau lmbt mkn dy akn kumpul asid.. bila da bnyk kita mkn skalipon ttp sakit ... norml semua tu ..lgypon bby dh makin besar semua organ kita dah sempit

Sy alami skrg. Pedih mcm pedih ulu hati.. Tp xde la smpai ssh bernafas. Mcm pedih2 panas je.. Usap2 hilang, pastu ada blk. Ada org kata kepala baby dkt ats lagi sb tu rs pedih2.. Now sy week ke 33... Last scan, kepala baby dh kt bwh dh.. Rs pedih strt 30w haritu..

4y trước

Knyg sngt pn xboleh.. Mst awak x mkn pds kan skrg... Klau bnyak mnum air lpas mkn.. Lpas bbrpe mnit nak bring pn.. Bla angin naik.. Rsa cm nak trkluar balik.. Bkn kki bby ke tolak2 ulu hati kita ni?? Nak bring mst x slesa

Tengah alami jugak ni. Saya dah 31weeks. Rasa kebas, panas, menyucuk pun ada. Angin angin pun iya. Baring pun kena banyak kali adjust baru ngam selesa. Bila dah selesa, nak terkencing dah 1 hal kena bangun pulak. Haha. Banyak betul hal nya.

Me too..😢 lega rase nye bile bace ade feel yg sama. So maknenye bende ni normal la ye. Tp sye bru 26weeks😅.. Klo perut kenyang sgt pun rase jugak. Mmg baring je ubat die😂

Penah rasa jugk cmtusist.... Ade tnye nurse n dctor.. Dorg ckp sebb perut mkin besar, so kalau buat kje lebih sikit mcm pressure la. . that's why rasa pedih cm luka... Kna buat kje slow++😅😅😅

Pernah... Masa anak 1st.. Sakit kalah2 mcm sakit ulu hati... Mcm gastric mcm bergas... Mcm mok muntah semua ada masa sakit ats tu... Lps bsalin hilang rasa sakit tu... 🤗🤗🤗😆😂😂

Skrng sya merasa.. Klau duduk lma sebla kri sakit nya ..klau baring lama seblah kanan pulh rasa sakitnya..ap yg perlu d buat biar tdk skit lgi. Skrng sya 30w 5d

Normal kaki baby sepak situ sy oun tgh kene skrg sb bby dah besar kan,,, kadang dok diam2 terasa cm kene sepak kat baby rasa senget tulang rusuk hahaha

macam gastrik je bunyi nya tu sis.. try prepared alucid beli dkt farmasi.. ubt pereda gastrik.. kunyah ubt tu slowly akn ok.. sy dh berapa kali kena huhuhu

4y trước

Norhazlin : gaviscon ok la.. tp tk elok sgt.. biasa la tk sume ubt makan lbh elok utk kita kan.. tp boleh je amik yank..

sy pun ada kena.. mencucuk rasa mcm gastrik tp bukan gastrik.. sakit wey berpeloh gak la😂 tp x sllu sgt.. baru kena 3 kali kot takat ni dah 35w