tendangan baby

Assalam..slmt pgi..dri smlm lgi sy xrasa tendangan bby..sy skrg 22w...ptutkh sy prgi hospital je ? Ke normal...

24 Các câu trả lời

Gi hospital sis..sya pun mcm tu tdi..xder gerakk bby..ni pun dah kena tahan wad..sbb xder gerakkn bby..sya bru 24week

Kalau ikutkan 22w blm perlu kira pregerakan. Tp kalau ragu2 blh terus ke klinik/hosp utk scan baby.

Better pegi klinik o hospital tuk cek.. Kdang klau pnat sngt kita tk prasan pun bby tu gerak..

Mungkin dia nk rest...sebb baby ada masa dia rehat tidur sis,tpi klau risau gi klinik check...

Normal sis x rase lg tndngn baby..sbb baru 22w..biasenye akan rase btol² 24w..

Baby dah gerak belum.. try baring tgk ada tak respond bby... Klu x kena p hsptl

Mungkin sis tak perasan.. Tapi kalau ragu2 g je klinik / hospital

Eloknya pergi terus ke hospital bila tak rasa tendangan baby.

Lgsg xrse dia gerak? Mcm bubble. Rse berdenyut2 perut?

Sy kdg2 xrase...tgk2 esok ade rase balik..xprasan kot