pagi

assalammulaikum..nak tanye boleh oranag hamil boleh tak makan petai

26 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. Makanan ni sis, kena try & error. Ada time preggy ni ngam dengan badan ada yang tak. Boleh makan tapi sis try dulu sikit. Kalau perut or badan tak meragam boleh teruskan. 😇

Ikut bdn..sblm pregnant sy mkn petai okay je. Msa preggy mkn petai jd lembik angin 1 bdn, perut pon mcm xnak terima 😟 try la mkn sikit kalau nk tahu bdn okay ke tak 😂

Ade tg blh ade yg xblh..ikut atas bdn..tp kall blh masa da dekat due tu xyah la makan..nnt aor ketuban berbau...xpasal2 nurse dgn dokt pening....hihihihi

Sy mkn je petai..😅😅😅..sdapp tu..rugi xmkn..😍😍nnt dh bslin..kna pntg pula..nak mkn dh xdpt..almtnya tggu hbis pntg bru mknnn..

Tngok pd kesesuaian badan seseorng sis..cam sy xleh makan nnti angin satu badan..huhu try n error la sis..mkn ckit dlu

bkn xbole tp nti nk bsalin dh pecah air ketuban bau petai,darah bau jga...pernah terbaca,nti misi bising 1LR😂

Sy awal2 hri tu mkn jee..ni dh masuk 36weeks tak mkn dh..buat nyee terbaranak awal mau bau 😂😂

Waalaikumsalam. Saya makan je sis. Sebab saya mmg hantu petai. Orang lain saya tak tahu lah.

Boleh. Tp klau dh 7 bln ke ats x di sarankan. Org kata klau nk bersalin nnt darah berbau

Boleh tpi bila nk chek up jngn mkn ye😁 silap² kencing berbau😍😍