alahan muntah muntah

assalammulaikum semua . nk tnye pd pengalaman mom mom semua . sape pernah kena alahan mcm sy . yg jenis kena mkn sikit tp byk kali . mknan apa ye blh hilangkn loya ni . pastu mmg hb aku drop ke ? risau sbb bru 8weeks . bru nk bukak buku pink . any ideas ?

2 Các câu trả lời

Depends own ur body jugakk. Boleh try makan masam2. Kalau mcm sy, ambil buah mcm epal atau kunyah chewing gum. Utk naikkn hb, bykkan makanan yg mengandungi zat besi, folat dan vitamin B12. Cth brokoli, bayam, kerang dll. Then waktu amik vitamin yg kkm bagi either obimin or zincofer. Minum dgn sbji @ 3 bji kurma yg dihncurkan sdkit yg direndam dgn perahan limau nipis atau lemon. Elakkan minum susu dua jam sblom dan selepas .

kalau sy, makan buah sunquick je sbb xde selera makan. buah2 pilihan terbaik sbb tekak takkan rasa logam atau rasa hanyir. air suam itu penting. sy amalkan itu slma 3 bulan, hb mantain 14 smpai skrg..