Sakit pinggang

Assalammualikum semua,sy nk tanya usia kandungan sy 35minggu skrg,sy dh 2hr start sakit pinggang,sakit ari2 bawah & baby kerap mengeras & gerak aktif.Adakah ia normal?

1 Trả lời

normal. sakit pgg, sakit ari, baby mengeras itu semua normal bila da masuk 7-8 bulan. nsht sy, kena jaga pergerakan bby. pastikan kiraan baby aktif. ibu pulak, jgn trlalu buat kerja berat. jgn terlalu tdo or rht. jaga makan. jgn kerap lapar, itu pun salah satu sbb baby mengeras