kencing manis

assalammualaikum,kandungn saya skarang 30week 3day...lepas mnom air gula mgu lps ,result nya 6.7 n doc ckp sye ade kencing manis,camne nak kawal n ape yg sesuai utk dimakan...

2 Các câu trả lời

Waalaikumsalam. Sama kes macam saya. Cara saya just kawal pemakanan dan banyakkan minum air masak. 2hari/1hari sebelum nak pi minum air gula tu saya akan berpantang makan sikit. Hehe alhamdulillah, bacaan turun dan cantik doc cakap. ape pon, jangan stress kan diri dan just enjoy every moment semasa mengandung ni. Goodluck mommy, semoga semua dipermudahkan🤲🤗

Hi. Sye cadangkan ambi makanan yg low GI seperti ESP. InsyaAllah bacaan gula dlm daeah terkawal, dan baby lahir lebih gebu gebas Wasap sye utk lebuh info www.wasap.my/+60163585235