Cek BP & Urine Selang Beberapa Hari.

Assalammualaikum, td sy bt checkup dkt kk.. pastu berat sy naik mdadak 1.6kg dlm msa sbulan. Normal x berat naik byk tu dlm sbulan??? Sblum ni naik pun 1-2 gram shj. Sy msih buat checkup sbulan skli dr awl mgndung. Pastu ni doc suruh buat cek bp & urine selang bbrpa hri. Ada x ibu2 yg ada pgalaman bab ni? Utk apa ya cek bp & urine? Lpastu apa tindakan dorg kalau bacaan cantik atau tak cantik? Tq in advance ♥️ #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

3 Các câu trả lời

normal sis naik byk tu sbb mmg susah nk control hahahah. sy naik sekali 2 3 kg pun ade sbb sdp sgt mkn hahaha. cek bp n urine kena buat sbb bila berat naik mendadak, cek bp utk pastikan ibu xde darah tggi or preclampsia. check urine sbb nk tgk ade kandungan protein yg tggi ke tak. klau protein tggi takut ibu ade risiko pre-eclampsia. if bacaan x cantik klau bp kena jaga mkn n jgn stress2. klau urine nk cantik kena minum minimum 2L sehari. sebelum ambik sampel urine lap dulu miss v bersih2 dgn wet tissue. pastu collect urine yg midstream haaaa

2y trước

yeeee sis. sy awal2 pun naik gram2 je sebulan. ttbe dah halfway amekau. pdhal mkn sama je lg portion nya masa tu. 🤣😴😅

Sy dh 2x kne buat cmtu. Cek bp urine selang sehari selama 2 mgu sbb berat naik 2kg dalam masa 2mgu. Tp result smua ok je. Pastu ok dh begembira. Sbulan lps tu kena lagi sbb berat naik lagi🤣 so redho je lah jnji urine xde protein dan bp ok. Nasib lah kk dkt jgk dgn umh😌 nnt lepas raya confirm kena lagi🤣

2y trước

Skrg sy duk tringin nk mkn biskut raya je🤣 nasib xsamgkut gdm. Tp berbuka xminum air manis. Tringin sgt sekali smgu je 1 cawan hehe.

sy dri awl pregnant berat asyik naik je , doc sruh minum air gula awl , alhamdulillah xde sgkut 🤭 bp pun doc ckp cantik 🤭 susah nak kawal berat , kite mkn je mcm biase bkn byk pun 😅 tp naik jgk 😅😅

1y trước

sy sbb ad family background , 2x kne minum , mcm kwn Sy xde family background , 6bln pregnant pun blom minum lg 😅 nnti time checkup boleh tye nurse bila minum air gula