Minum Ais Boleh Ke?

Assalammualaikum semua, nk tnya klu minum ais or air sejuk tk elok ke utk baby? Sbb saya ni dh terbiasa sgt minum ais. Tkut pula jdi apa2 dkt baby.

2 Các câu trả lời

kalau minum ais waktu preggy tak apa . cuma waktu pantang memang tak boleh minom air yang berais / sejuk . takut bentan . sis cuba laa slow slow kurangkan minum air yg ada ais . nanti kalau dah terbiasa susah pulak nak stop sampai ke pantangg 😅

5y trước

Itulah saya cuba utk slow slow kurangkan. Haha

Setahu saya tak da apa2 masalah pada baby kalau ibu minum ais masa mengandung/menyusu.

5y trước

Alhamdulillah terima kasih sgt bgi comment.