Kena seluk

Assalammualaikum semua.. Hari ini saya 38 mggu 6 hari.. Hari ini ada lendir bercampur darah sedikit di kemaluan saya.. Lepas tu saya pergi hsptl.. Dr ckp bru bukak 1 cm. Disebbkn bmi saya 41..jadi sya saya tidak dpt bersalin di hsptl yg berdekatan dgn rumah saya.. Jadi suami sya panik trs bwa saya pergi hsptl yg spttnya saya bersalin.. Di sana saya kena check pembukaan rahim.. Pertama check dr perempuan.. Dia ckp masih sama bukak 1 cm.. Lps itu tiba2 dr laki pulak nak check.. Pun tpp sama bukaan rahim bru 1 cm.. Selepad saya balik dri hsptl tersebut..kemaluan saya mengeluarkan darah..normal kah tu? #firstmom ##firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Các câu trả lời

kalau Sy dulu masa lepas frst kena seluk bukaan 1cm jugak. balik rumah dlm 2 hari mcm tu still ada darah keluar. tp sikit je Dan tak sakit. doct ckp kalau keluar darah bnyak Dan sakit baru datang. sbb kan tak sakit Dan esok nya dah hilang, sy tak pegi hosp. next 1 week baru Sy sakit Dan bukaan 4cm terus warded bersalin.

Saya bru minggu lepas kene seluk.. bukaan 2cm . Kluar lendir campur darah tpy tksakit. Doc kate normal.. kalo sakit terus jek pegi kk @ hospital.. takut bukaan dh beberapa cm

2y trước

korang trus pergi x berslin lgi ya boleh blik umh dulu

ohh normal ya.. akan keluar darah lepas tu..brpa lamak nak hlg ye.. huhu

Sye stiap kali g spital kena seluk trauma btl la 😓