Gugur keluar darah Beku

Assalammualaikum. .Sedih nak cerita pengalaman sya ni. Saya ttc selama 1 tahun 6 bulan. Dan akhirnya saya positif pada tanggl 1 bulan 2. Tapi pada tanggal 3 spoting. Masa tu bawa p klinik swata buat scan. . Alhamdulillah nampak kantung 4w 2d. Tapi pada tanggal 4 bila saya nk kencing ada ketulan darah keluar, tidk lama bgitu ketulan ke 2 keluar. .masa tu tak rasa sakit sngat perut ni. kejap je rasa sakit. lepas keluar 2 ketul tu da tak sakit perut. tapi saya still keluar darah macam period cuma tak bnyak sangt. bila rasa beridir je baru rasa nak keluar darah . Masa tu pergi klinik lagi. n doktor scan , doktor cakap dalm da kosong yang ada tinggal sisa darah haid je. sebb dya da tendang tu kantung😌. mean keguguran . Allah sedih juga, sebb saya seblum tahu n cek upt husband beria sangat tak suru saya buat keja rumah. even menyapu pon dya tak bagi. apa lagi nak masak. masa tu macam puteri bidadari je. rasa sedih tgok husband buat da terbaik tapi rezeki tak memihak pada kami. . insyaAllah ada rezeki tahun ni juga. korang lepas gugur 4w , agak2 berapa lama pantang n berapa lama korang positif hamil lagi☺️ . Gambar sya sertakan. korang bole slide gambar

Gugur keluar darah Beku
1 Trả lời

sy kli ptma prgnant lpas 3bln nikah..first ggur mcm sis..dlm 5weeks cmtu.kntung mcmtu gak..slpas 6bln alhamdlilah ad rzki tu..sy prgnant lg..now 8weeks.dh ad jtung smua..happy sgt.. bnyakkan brdoa inshaallah ad rzki sis😉

3y trước

sy pon ada pengalaman cm sis..bunting plamin.. 8weeks scan kt swasta nmpk kantung n jantung.. then bukak buku kt kk 9week, tetiba kt kk scan nmpk kantung ja..kk refer pakar kt hospital scan guna transvaginal ultrasound, sama cm scan kt kk, hnya ada kantung.. doktor hospital minta buang..sy minta tangguh dulu sbb masih brharap kot2 ada.. doktor izinkan tp kalau still xda kna buang sbelum 12week, sbb kalau xbuang lg risiko.. doktor kta cmna pon nnt dia akn kluar, n better cuci kt hospital, risau kalau kluar xhbis nnt sisa tu lama2 akn brtujar jd cyst/cancer.. the stiap mggu kna pi scan .still sama jgk..sy buang jgk la..time buang tu kluar cmni la..nurse tunjuk sy nmpk kantung n dlm tu ada bentuk cm baby, tp kcik sgt.. 2mggu dpt mc..sbulan jgk sy pantang.. 3bulan pantang brsama suami..hbis ja 3bulan tu brsama suami lekat truih..skrg dah branak pon, baby pon dah msuk 2bulan 😊 sis jgn risau, nnt ada ja rezeki tu..doa byk2