liza

Assalammualaikum, saya sudah berkahwin hampir 2tahun, tapi belum di kurniakan lagi cahaya mata.... Boleh kongsikan tips tips untuk meningkatkan kesuburan atau sebagainya????

14 Các câu trả lời

Wslam. Dah pergi cek di klinik apa masalah puan or suami? Cari tahu masalah and segers buat rawatan. Side nya boleh pergi mengurut zuriat and ambil jamu yg bersesuaian. Mcm sy pun pernah lekat first time tp luar rahim. Tiup sebelah kiri pun dah dibuang. Sejak tuh susah nk lekat. Ada masalah period and hormon. So trus ke klinik buat rawatan ambil pil kesuburan. Alhamdulillah selepas rawatan kedua sy lekat. Doakan semoga kandungan sy menjadi Kali nie. Sy doakan puan dan suami juga

Cuba amalkan gaya sihat, pemakanan dan bersukan. Sy hampir 9 tahun tunggu nak pregnant,setahun lebih aktifkan diri dengan bersukan. Sihatkan badan, Alhamdulillah rezeki pregnant sekarang. Doc yg cek sy pun kata,salah satu bersukan salah satu boleh pregnant. Cz nak betulkan BMI diri kita. Cuma jangan main gym je. ☺

5y trước

Betul tu sis, saya join gym jg 1 tahun utk persediaan sblm kawin. Nak fit kan badan.. Lepas kawin 4 bln dah ada isi.. Dan sy makan asid folic. Syukur..

sis cuma ikhtiar ambil Supplement Mamohope alhamdulillah byk bagi feedback, sye amik 2 botol alhamdulillah positive, sye ada jual Mamohope, sye tak bole minum sbb daa pregnant, sis cuma ikhtiar inshallah dgn izinNya, sis boleh whatsapp sye 01139883644 rasa dia sedap

5y trước

ada Sis bagi number fone nanti sye whatsapp

Saya 4 tahun kosong.. Baru 2 bulan amalkan jogging setiap pagi hari minggu dan minum air mineral 3L Setiap hari. Ambik ubat minyak kelapa dara dan garam buluh produk "dara ayu" sekarang berjaya hamil. Alhamdulillah

Try trunkn berat badan(kalau gemuk)..amalkn gaya hidup sihat..and try pergi berurut dgn bidan..saya lepas hilang 10kg dan lepas berurut .trus lekat lepas 4 bulan

try gelatanized maca root powder. boleh beli kat shoppee. dia meningkatkan kesuburan. ataupun buat kelapa bakar. search kat fb kelapa bakar.

Guna opk untuk tau waktu subur sis. Amalkan pemakanan sihat, kurangkan makanan manis dan fast food. Selalu exercise. Elakkan stress.

consume folic acid 3month before nk pregnant... and try to use opk track kesuburan.. insyallah...

Selalunya bila kita stress, tu lah tak jadi. Try amalkan gaya hidup sihat, without stress. All the best!

Eya mmng klw aktif brsukan blh meningkatkan tahap kesuburan,,😊