Ibu susuan

Assalammualaikum.. Saya nk cerita sikit , Saya mommy kepada Putri yang berusia 2 bulan.. Saya ada masalah dengan susu badan saya yg semakin drop.. saya happy dan saya okay sgt2.. cuma ad masa tu sy terlalu banyak berfikir tentang kerja.. Sekarang sy buntu. Saya dah lepaskan segala tentang kerja dan focus pada Putri tapi still drop .. Hm Saya kesian tgk Putri , skrg dia more susu Fm tp berak semua cantik , takde mslah cuma bila nak biyak tu agak kesian sgt sbb dia terpaksa teran.. Kita yg dewasa ni kalau biyak tak nak kluar pon kita teran kuat kan . ini kan baby , hm.. hati sy sbg mommy agak sdikit terluka sbb xdpt bagi susu badan pada dia.. Mindset saya dh target nak susu kan Putri hingga 2 tahun tapi takde rezeki .. Ada sesiapa yang bole bantu saya? yg sudi jd ibu susuan kepada Putri?? atau yg tahu mana tempat bole saya contact berkenaan ibu susuan?? Saya hargai sangat pertolongan korang . Bantu saya mommys..

4 Các câu trả lời

hi sis.. sy pun pernah drop susu.. panjang kalau nak cerita.. anak sy awal2 xnak latch, lepas 2 bulan hari2 suap puting baru nak.. awal2 sy mix bf dgn fm sampai dia 3 bulan.. then dia xnak langsung fm.. tp susu dah drop mase tu.. sy cekal kan hati sbb susu bdn ni demand and supply, lg banyak keluar lg banyak susu bdn yg dihasilkan.. setiap jam sy akan pam kedua dua breast bila anak xmenyusu, kalau anak menyusu pun sy akan kosongkan dua dua breast lepas dia selesai menyusu.. mula2 kencing anak sikit.. tp berat dia ok.. long story short, anak sy dah 8 bulan 14hari.. susu melimpah ruah dah.. basah baju.. start susu banyak baby dah 5-6 bulan mcm tu.. sy xingat.. cuma journey awal2 tu mmg mencabar berendam air mata, sy xminum caffein, makan banyak2, minum susu, minuman yg ade malt, mcm milo, horlick, vsoy multigrain.. tp sy mmg niat nak susukan anak, terutama sbb covid ni.. alhamdulillah vaksin 1st dan 2nd anak sy menyusu bdn, jd sy dpt lah supply kan antibody.. jgn give up kalau susu drop.. susu boleh naik semula.. nama dia relactation.. boleh google utk info dan cara lebih lanjut..

meh try Lactation Jelly ni pn boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/nufiya kalau boleh biarlah kt sndr susukan baby sampai usia 2 tahn 🤗

sis, bby 2 bulan tu bila nak berak dia teran tu, njis dia keras ke?

sis try dm ig ni..