29 minggu

Assalammualaikum ... Saya nak tanya kalau uri usia kandungan skrg 33 minggu dekat bawah ..kemungkinan blh lahir secara pra-matang ke?? Secara ceaser ... Saya skrg 29minggu, uri dekat bawah ...lgi sebulan kena scan balik utk tgk uri ..doc ckp kalau masih di bawah kena tahan hospital utk pemantauan .. jadi soalan nya sekarang .. Kena tahan hospital utk pemantauan shj atau kena operation terus??? Ad sesiapa ad pengalaman mcm ni ...

7 Các câu trả lời

tgk juga.... mmg sll kene p check up dan pantau... sy pernah kene dan bersalin normal pada 36mgu (klu ikut doc mmg czer) tp masa bleading dah buka jln dan ngam plak boleh bersalin normal so doc induce .. tp klu btol kene uri dibwh sgt sakit dan x boleh jln kene bedrest.. masa bed rest tu kaki kene tinggi.. setiap kali nak berjalan sakit so kene ada org papah dah cm oku je...

5y trước

Stay dekat ward doc just nak pantau jelah ..tapi biasa brpe lama kena stay dkt hospt???

Dari pemantauan tu doc akan decide next tu nak buat ada . Bagi balik ke , serah diri bersalin ke . Sama juga kalau awak dah sakit nak bersalin pun , awak pergi hospital , akan ada satu doc handle file awak , so dia akan check buku pink awak , history rawatan apa semua , keadaan semasa awak then baru dia decide nak bagi awak bersalin macam mana

5y trước

Ohhyekea ...terima kasih awak tolong saya ...tapi setakat ni alhamdulillah tkde pendarahan ..harap2 uri naik lah nanti ..

biasa smgu klu dah ok still continue mc for bedrest.... on off... klu sakit lg p jumpa doc lg sambung mc atau admitted... tp klu admitted stress sbb setiap org akan bertukar wajah katil sebelah...hahahaha... so mc je la sampai la bersalin...

Tahan hosptal tu dia nk pantau keadaan awak ngn baby..kwn sekerja sy 4 tahun yg lepas pun cme uri kat bawah n tym tu umo dh lbh 35thn..alhamdulillah,dia bersalin secara normal jga..doa yg baik2 je awak..

5y trước

Insyallah..semoga Allah permudahkn semua nya nti..amin

Sis cuba buat senaman kagel saya haritue kat bawah sampai bleeding. Saya buat kagel sehari 5minit Alhamdulilah makin naik,sekarang dah fully naik.

5y trước

Lepas bersalin pon bagus buat senaman ini,tak payah pakai ubat ketat2. 😂

Takpasti

Hmmmm