siapa perlu buat bsp ??

assalammualaikum para ibu .. apa sebab ibu mengandung yang mengalami kencing manis perlu berulang buat bsp ? boleh share TQ#bantusharing

4 Các câu trả lời

untuk cek gula dalam darah tinggi atau tak. Kalau tinggi bahaya untuk baby. Kalau makan tak control kena makan ubat atau insulin. Bila gdm nih risiko baby besar dalam perut. Susah nak push nanti. So start dah tahu ada gdm, makan kena control. Ikut la pakar dietitian suggest apa. Semoga ibu-ibu yang ada gdm sihat serta di permudah bersalin normal. Aamiin Ya Allah 🤲

Doc nk pntau..n jgn diet time nk cek je..hari2 pn jg mkn..sbb utk kbaikn kte n baby gak..klu xnk brulang g kk..try tnya nurse..boleh test sndri x kt umh..bli alat tu..ps test..ws je result kt nurse y jaga..tp x sume kk bg bt sndri..try tnya dlu.

utk pantau gula dlm darah. kalau xbole diet sndiri. ada ubat Dan insulin. sis boleh baca risiko gula x terkawal akan effect dkt bby

cek gula dlm drh biasa 2 mingu sekli