Tiada susu Badan.

Assalammualaikum nak tanya, saya punya due date dah nak dekat. Saya tak ada susu badan, nanti anak lepas bersalin nak minum susu saya perlu bawak susu FM untuk stanby ke? First baby, tak ada pengalaman lagi.

Tiada susu Badan.
18 Các câu trả lời

Lps bersalin baru susu saya keluar. Skrg ni, jgn try pam lagi. Sebab titisan susu pertama tu penting utk baby dpt. Ada org sebelum bersalin dia try pam sbb nk tgk ada susu badan ke tk. Tp tak digalakkan la. Doa byk2 inshaAllah susu meriah

Kena positif ada susu badan. Sy lepas bersalin baru ada. Tu pun titis2 je kalau pam. Tapi takpe. Perut baby besar ceri je. Susu badan keluar based on demand. Terus kan je susu baby walaupun rasa takde. Rangsangan tu akan buatkan susu kita keluar.

Sy lpas 3 hari bersalin baru keluar susu, mmg sy taknk bg anak fm so kentalkn diri je bg isap sampai kluar susu. Risau juga awal2 tu ksian dia lapar tp alhamdulillah dia ok je. Itu sy la sbb mmg taknk bagi formula

Susu bdn akn keluar bila ada demand dr baby. Nnt bg je baby hisap insyaAllah susu akan keluar. Susus saya keluar seleps baby dilahirkan.

Stahu sya, klau kt sepital kite bgi ank mnum btol mau kne hamok ngn nurse or dktor...klau xdk susu, nurse akn tolg perah or ajar cra2 nk klua kn susu

tak perlu sebab anak ad cara dia nak keluarkan susu inshallah cma slawat ja bnyak²...elak makan kobis sbb lmbat keluar susu..

Sy 1st baby dah bersalin baru ade susu badan.xbersalin lagi rasenye normal je xde susu

Insya Allah susu akan ada selepas bersalin...