Barang ibu berpantang

Assalammualaikum mummy mummy , saya nak tanya barang apa yg sesuai & brg apa yg perlu untuk mummy dalam pantang , sbb brg baby dah beli , now time untuk mummy pulak 😬 . Sebab mummy pun kena melawa untuk daddy dia jugak 😭 selepas bersalin takut bdn tkmcm sebelum mengandung , tolong suggest sat mummy mummy , tqq & berapa kali kena mkn time bersalin untuk turun kan berat & saya jenis tak makan sayur 😭 tqqq yg jawap#newmom #bantujawab #ingintahu #Sharing_dong_Bund #bantusharing

1 Trả lời

dalam pantang nanti just jaga makan je, make sure minum air secukupnya. pastu kalau rajin pakai bengkung. sebelum pakai tu, sapu losyen mustajab dulu. lepas bersalin nanti boleh exercise yg ringan2. breastfeeding pun sangat2 membantu untuk turunkan berat.