3Minggu tak datang haid

assalammualaikum kakak2 . Sy malu mau membuka cerita tapi sy buntu. Sy suda berkhwin slma 7bulan. Sy mau tnya lpas khwin memank dtg period kadang awal kdang lambat ke. Sbb sy dah tak dtg bulan ni msuk 3mnggu . Sy ada check pregnant test 4kali tapi xda apa apa kesan 1garis ja . Smpai sy scan baby . Doktor ckp kosong . Bagi sy pendapat dulu sy buntu . Adakha sy berisi

14 Các câu trả lời

Sy pn bile baru2 khawin, period sy jadi kacau jgak.. Dia mai dtg lewat.. Kdg2 risau nape mari lewat sbb check pregn test -ve je pahtu ttiba macam ade darah antara period.. Mybe darah istiadah kot.. So pi laa hospital tye doc,doc just ckp klu kite bru khawin,hormon dlm bdn nie akan trganggu sikit sbb maybe berlaku perubahan dlm hidup kite example,cam dulu tinggal kat lain,skrg tinggal kat rumah lain,ngan org lain gak.. Emosi pn klu trgangu boleh buatkn hormon trganggu.. N doc nasihatkn sy utk makan folic acid stiap hari utk sediakn bdan jika pregn. Alhamdulillah 1bulan lepas tue sy preg. Skrg 32w dh.. 😊

5y trước

Alhamdulillah sis. Sy pun beharap bgtu

Kalau nak lebih accurate untuk tau waktu subur.sis boleh guna opk, sy tak jual sis,tapi sy beli & guna. After 5 cycle beropk, alhamdulillah saya disahkan preggy . Now dah 4 bulan . Sy pun jenis period tak teratur sis, kadang tu bila byk bulan tak period atau late period. Sy test upt, bila test upt dpt 1 line, mula laa down. Sedih ,confuse hehe😅. Kalau sis nak try sy boleh reconmendkan kan seller tu. Bila beropk ni sis,senang kita detect waktu subur.bila tau waktu subur kita tak ada laa kita sedih kalau chek upt still negatif. 🤗

5y trước

Pm wassap sis bole tak sy . Nak test yg sis guna tu

Sy pn mcm tu ,tp slalunya ontime kalau lambt pn smnggu atau 2mnggu lambat dr trikh sepatutnya . Lps je kawin mmg slalu tick tarikh period bila, n habis bila, sy lambat dtg kalai penat, n stress msti period lambat .1 hari tu ingt sbb stress lmbt so biarkan je .skali bila pk pk kira dkt sbln lbh xdtg , try preg test tu, iolls preg huhu p check dh 3mnggu lbh kandungan hahaha ,cm tu ah

Saya dah 11bulan kawin.. Dah nak setahun.. Tuptup pregnant 6minggu.. Saya pun lepas kawin period x teratur sis.. Kadang dua bulan xdtg, bila check negatif hahahaha.. Hampa laa.. Bila baru² ni xperiod sebulan malas nak check tapi saje je jari jemari check.. Alhamdulillah positif.. Sis boleh laa try makan folic acid appeton..

5y trước

Ya sis sy pun sedang mkn itu . Folic acid . Sy pun bharap mcm tu sis

mngkin hormon, sy mule2 kwen pon mmg period tk tntu 😥 ,awk boleh buat blood test beta hcg, blood test lgi accurate, nk tawu sama ada awk prgnnt atau tak, sy dulu, scan tk nmpk, then doc suggest buat blood test, mse tu mmg btol sy prgnnt ,cuma mse scan tu terlalu awal ,kantung pon tk nmpk lgi.

5y trước

Ya allah sis sy pun bhrap mcm tu sis . Smoga sy hamil juga

Sya msa bujang period xmenentu smpai ambil ubat n jamu utk period lancar.. Tp lepas kawin sya tgglkn jamu yg sya mkn sbb risau pregnnt lpas kawin.. 4 bulan kawin alhamdulillah period lancar tanpa perlu mkn jamu.. Bulan ke5 alhamdulillah sya pregnnt😊

5y trước

Aamiin..

Jgn risau sis, hormon slps kawin..sy pn mcm tu, kdg dtg awl kdg lmbt.. ad tu sebulan lebih xdtg, igtkan pregnant tp x..lps kawin period jd xregular..tp skrg alhamdulillah ad rezeki nk hamil..

5y trước

Alhamdulillah sis. Sy pun bharap sy hamil

Kitaran haid mmg slalu Tak cun sis atau Tak tetap ...pandai berubah kitaran tu..klau doktor dh sah Tak hamil maybe doktor akan Kasi ubat dtg period..

Mcm saye dlu lps nikah period lebih stabil sbb lps nikah tu trus amalkan acid folic.. Utk hormon sgt bagus... Mgkn sis blh try acid folic

5y trước

Ya sis alhamdulillah sy mnum folic tu. Juga harap harap lah

Sebab perubahan hormon sis. Sy before pregnant, setahun period xok. Kejap lepas 4 bln, kejap lepas 2 bln, kejap lepas 3.