Memandu ketika pantang

Assalammualaikum ibu², sy bakal melahirkan anak pertama pd pertengahan bln Feb 2020 nanti. Dan sy bercadang utk berpantang di ipoh nanti. Tp yg menjadi keresahan sy, suami sy tidak boleh memandu kereta kerana dia ade sedikit trauma dan tiada lesen. Jd, sy nk tanya pendapat anda, boleh ke sy drive dr shah alam ke ipoh dan suami tlg pantau keadaan bayi di sebelah..

14 Các câu trả lời

Slps berslin ..rahim kte x ckp kuat lg. Sis bole cba bayang kn kaki byk bgrak swktu drve. .nty ape akn jd. .?tkt laen yg jd. .bettr jgn ye sis .cba tnye fmly2 yg laen. .atau bole je ikthiar cara larn ..cma tlg jgn haty kental utk drve sndri..sgt2 bhya. .😊

Sis...lepas bersalin Rahim x kuat lagi Baby pun perlukan hugs mama dia Nk lasak2 sgt tu x recommended Takut bw masalah lain. Moga urusan sis dipermudahkan ya. Amin..

5y trước

Tq awak.. Moga urusan awk pn dipermudahkan ye.. 😘

Sy lepas bersalin memg sakit 1 badan..dengan jahitan lagi..nak naik kereta pun sakit..inikan nak memandu...mintalah ahli keluarga lain tlg drive..bahaya

Bahaya tu.. kalo blh srh la ibubapa dtg amik.. risiko menanti tanpa diduga.. elok ibubapa atau adik k dtg menjemput.. elak kan la sis. Sian baby keci

Wasalam..susah juga tu mommy..dgn aircond lg depan2..nk handle baby kecik lg..risau juga keadaan ibu still lemah nk drive jauh

5y trước

pakai sweater oki! cuma hati2 ms kat kl sentral tu ramai. minta tlg guard masuk gate awal. sbb nnt berpusu-pusu.

Baik la sruh suami tu amek lesen...sempat lg ni....blajar drive..ssh sis klu suami x boleh drive..

5y trước

Klu cmtu..sis balik ipoh sbelom brsalin

Jgn ambik risiko yg tgi..x pasal2 bleding blh membawa maut..luaran nampak je kita segar..tp tidak..

5y trước

Tq awak 😘, in shaa Allah sy x drive..

Klu nk drive dekat2 tu ok lah lagi.. Ni jauh sis... Fikir2kan ye sis.. Badan kita nk pakai lama...

5y trước

Baik in shaa Allah tq 😘

Sis balik ipoh sebelum bersalin.. Husb sis trauma, jadi dia pergi kerja macam mana sis..

4y trước

better sis blik b4 bsalin.. atau klau dh bsalin.. blik naik bas atau ketapi.. jgn dulu la drive...

Jgn sis. Byk tekanan kat kaki masa drive, takut turun darah.

5y trước

Baik, tq in shaa Allah 😘