Hilang selera makan

Assalammualaikum dan hi, saya baru first time mengandung. Kandungan baru 6 minggu 2 hari. Tapi 2-3 hari ni saya hilang selera makan. Bila nak makan nasi atau mee je rasa mual2. Yg saya boleh makan setakat ni roti, buah2 dan kekacang. Ada tak sesiapa mengalami macam ni? Korang makan apa ye sebagai ganti? Saya risau kalau tak makan nanti takut ganggu tumbesaran bayi dalam perut.

3 Các câu trả lời

sy mkn buah2 .hehe. nasi pn kena pksa mkn jg, tkpa sikit2 sesuap dua suap jgn trlalu dipksa.asal prut tu ad isi. tkt nnti msuk angin sbb prut kosong 🥰

Klau soal hilang selera mkn mual² pening² normal tu sis pembawaan baby..Klau roti n buah² bleh sis mkn oke je tu..asal ada

sy pun skrg tak selera nasi.. suka makan ratah lauk2 ja.. hihi.. roti pun x brapa bleh msuk..